ماجراجویان معلول ایران

توصیه‌هایی برای سفر افراد دارای معلولیت در زمستان

بسیاری از افراد دارای معلولیت به دلیل نداشتن تحرک در محیط‌های باز و سرد زودتر سردشان می‌شود. راهکارهایی وجود دارد که باعث می‌شود حضور در سرما و شرایط این‌چنینی نه‌تنها سخت و طاقت‌فرسا نباشد بلکه لذت‌بخش و راحت هم باشد.

سر و گردن و پاها نقاط مهم بدن هستند که بیشترین گرما از این بخش از دست می‌رود؛ بنابراین پوشاندن این بخش‌ها بالباس و پوششش مناسب اهمیت زیادی دارد.

بسیاری از افراد دارای معلولیت از سرمای هوا در زمستان شکایت می‌کنند و ممکن است علی‌رغم میل باطنی در هوای سرد کمتر بیرون و یا حتی سفر بروند. توصیه‌های زیر کمک می‌کند تا افراد دارای معلولیت بتوانند بر این مانع بزرگ غلبه کنند. انتخاب درست لباس‌ها ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد اما می‌تواند برای همیشه شما را در برابر سرما حفظ کند و می‌توان به‌تدریج این اقلام را با مشورت افرادی که تجربه‌دارند تهیه کرد. تهیه موارد زیر بر اساس اولویت و میزان نیاز می‌تواند انجام شود.

سعید ضروری

چگونه و چه بپوشیم؟

پوشیدن لباس‌های ضخیم و کلفت راه‌حل خوبی نیست و باعث کاهش تحرک هم می‌شود. به‌جای پوشیدن لباس‌های ضخیم و سنگین چندلایه لباس نازک بپوشید. هوا بین لایه‌های لباس در نقش عایق عمل می‌کند و مانع از رسیدن سرما به بدن می‌شود. ازجمله مزیت‌های چندلایه لباس پوشیدن این است که بر اساس دما می‌توانید تعداد لایه‌ها را کم کنید و به وضعیت مطلوب برسید.

حفاظت از پاها

بهتر است لباس‌های زمستانی خود را از جاهایی که وسایل کوهنوردی می‌فروشند تهیه کنید، جوراب‌های مخصوص زمستان که عموماً پشمی هستند توصیه می‌شود و البته جوراب‌ها باید به‌گونه‌ای باشند که مانع از گردش خون نشوند. درصورتی‌که تردد زیاد در خارج از منزل دارید بهتر است کفش مناسب تهیه کنید. کفش‌هایی که لایه داخلی آن‌ها پولار هستند و یا خز دارد می‌تواند برای همیشه راحتی شما را در هوای سرد تضمین کند. درصورتی‌که اهل سفر به مناطق خیلی سرد هستید و یا سرمای هوای شما را بیشتر اذیت می‌کند بهتر است از لباس بیس لایر در زیر لباس‌های خود استفاده کنید. بیس لایر لباسی نازک است که کوهنوردها به‌عنوان اولین لایه آن را می‌پوشند. جوراب شلواری ذخیم یا شلوار کشی هم می تواند انتخاب خوبی برای زیر شلوار اصلی باشد.

حفاظت از دست‌ها

برای حفاظت از دست‌ها استفاده از دستکش‌هایی که پولار هستند و به دور مچ قابلیت محکم بسته شدن دارند می‌تواند انتخاب خوبی باشد. افرادی که از ویلچر دستی استفاده می‌کنند بهتر است در انتخاب دست‌کش خود دقت بیشتری کنند. برخی دستکش‌ها در کف دست یک‌لایه چرم دارد که می‌تواند باعث افزایش اصطکاک و جلوگیری از سرخوردن دست شود.

حفاظت از سر و گردن

پوشاندن گردن با دستمال‌گردن پولار و یا شال‌گردن ضروری است. کلاه‌های پشمی می‌تواند تا اندازه زیادی باعث شود در هوای سرد احساس سرما نکنید.

کاپشن مناسب

به‌عنوان لایه بیرونی کاپشن‌ها نقش مهمی در حفظ گرمای بدن دارند. در انتخاب کاپشن مناسب دقت کنید که اندازه آن‌ها به‌گونه‌ای باشد که بعد از پوشیدن لایه‌های مختلف فیت بدن شما بشوند و قدرت تحرک را هم از شما نگیرد. کاپشن‌هایی که ضد باد هستند انتخاب خوبی به‌حساب می‌آیند. هر چه کاپشن‌ها سبک‌تر و بهتر باشند قیمت بالاتری دارند چراکه ساختار کاپشن‌ها به‌گونه‌ای است که با کمترین وزن بیشترین عملکرد را دارد.

بخاری جیبی

درصورتی‌که مجبور هستید در فضاهای باز و سرما آن‌هم به مدت طولانی باشید و یا در مناطق سردسیر زندگی می‌کنید استفاده از بخاری‌های جیبی که از بنزین زیپو استفاده می‌کنند و کاملاً ایمن هستند استفاده کنید.

نویسنده: سعید ضروری 

یک پاسخ

  1. مرسى استاد بزرگ

    کلى به دردم خورد و حتما توصیه هاتو عملى میکنم

    موفق باشى ماجراجوى بزرگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *